Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей. Снимка: Асошиейтед пресСледвайте

...
 Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменей. Снимка: Асошиейтед пресСледвайте
Коментари Харесай

Иран въведе санкции срещу ЦРУ и американски военни

 
Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменей. Снимка: Асошиейтед прес

Следвайте " Гласове " в
Иран вкара наказания против Централното разследващо ръководство (ЦРУ) и високопоставени представители на въоръжените сили на Съединени американски щати, съобщи ДПА. Списъкът, оповестен през вчерашния ден от иранското министерство на външните работи, включва десет физически лица и четири организации. В него попада и командващият американските въоръжени сили в Близкия изток военачалник Майкъл Курила. Според Техеран глобените американци предизвикват насилието, а също по този начин и терористичните прояви. Наказателните ограничения са наложени по отношение на антиправителствените митинги в Иран напоследък.
Дали глобите ще имат някакво действително влияние върху хората и организациите, на които са наложени, към момента не е ясно, отбелязва ДПА. Според наблюдаващи това по-скоро е алегоричен ход от страна на иранските управляващи.

От няколко седмици десетки хиляди хора стачкуват в Иран против властническия режим и Ислямската република, показва ДПА.
След като силите за сигурност започнаха насилствени дейности против стачкуващите, Съединените щати и Европейският съюз вкараха спомагателни наказания против Иран. Ислямската република реагира и забрани на някои западни политици да стъпват на нейна територия.
Ролята на мотив за начало на демонстрациите изигра гибелта на 22-годишната Махса Амини, която умря в средата на септември, откакто бе задържана за това, че не се е облякла в сходство с ислямските правила. Неизяснените условия към гибелта на младата жена от кюрдски генезис разсъниха съмнения, че тя е станала жертва на полицейско принуждение.  
Източник: Българска телеграфна агенция
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР